God jul i stua fra oss!

Det er mørkt der ute, og julelysene skinner inne. Det er sterke kontraster. Jula er en spesiell tid, ja det er nok den sterkeste høytiden vi har i Norge. Tradisjonene melder seg med fynd og klem både i media, i gatene og i de tusen hjem.

Mange forbinder jula med samhold, glede og en magisk stemning. Sammen med familie og venner nyter man fridager, god mat og festligheter. Bånd med venner, kolleger og familie forsterkes på nytt og det er en egen opphøyd følelse over gjentagelsen av tradisjoner. Romjula kan være en god tid for ettertanke og hvile.

For andre er jula mye stress med presangkjøp og høye krav og forventninger om hvordan det bør og skal være – for å være bra nok. Å være sammen med familie kan også være utfordrende og konfliktfylt.

Atter andre lider i ensomhet. Julen er en mektig påminnelse om hvor alene man er, for fortellingene om familie og fellesskap fyller TV’en hver kveld. Det kan være veldig tøft for dem det gjelder.

Jula har et godt budskap – å vise omsorg for andre og å inkludere dem som står utenfor. Det er like aktuelt nå som hvert år. Julen oppfordrer til generøsitet – å tenke litt ekstra på andre og ikke bare på seg og sitt. Jula er også en påminnelse om det større kulturelle fellesskapet de fleste av oss inngår i. Det kan det være godt å kjenne på (og vondt hvis man står utenfor…).

Vi i Coaching by Heart ønsker alle en god juletid med omsorg, høytid og god mat! Ta godt vare på hverandre!

Hjertelig hilsen
Bjørn og hele CBH-teamet

Facebook Comments
Please follow and like us: