Ikke tenk på isbjørner eller rosa elefanter…

Det vi ikke vil tenke på har en tendens til å vokse seg stort og uhåndterlig. Ja, det er faktisk forsket på dette (Daniel Wegner, PhD.). En gruppe studenter i USA fikk høre et foredrag om isbjørner. Halve gruppen ble i etterkant bedt om å ikke tenke på isbjørner den følgende uken, mens kontrollgruppen ikke ble fortalt noe som helst. Gjett hvem som tenkte mest på isbjørner? Nettopp, de som ikke skulle gjøre det.

Vi har nok alle isbjørner og elefanter i rommet vi helst ikke tenker på, men de forsvinner ikke av den grunn. Å ta tyren ved hornene er en annen metafor fra dyreriket som beskriver en bedre strategi. Temaet studentene våre nå skal begynne å jobbe med handler om sorg og tilgivelse – ganske tunge temaer, men møter vi sorgen ansikt til ansikt og går gjennom prosessen føles det så mye lettere og bedre etterpå. Unnviker vi derimot det vanskelige kan det forbli med oss som en nesten usynlig, men veldig tung bagasje vi bærer med oss i lang, lang tid.

I denne videoen snakker Janne, høyskolelektor og forsker på sorg, og Bjørn om sorgens to rom – livsrommet og sorgrommet, og hvordan begge er viktige i en sorgprosess:

For en drøy uke siden sendte Coaching by Heart inn søknad til NOKUT om å bli en offentlig godkjent fagskole i coaching!!! Blir vi det får vi offentlig støtte, studenter får penger fra Lånekassen og sertifiseringen får ekstra tyngde! Vi har jobbet lenge og intensivt for å få til dette. All grunn til å feire!!!

Vigdis Garbarek holder sitt foredrag 16. mars: «Å finne sin vei» på Sagene samfunnshus i Oslo – NB: Dette er nå fullbooket!
Nytt foredrag med Vigdis kommer 26. Mai 2019. For billetter og registrering på deltager.no.  
Les mer på Facebook her: Vigdis Garbarek – Å finne sin vei

30.-31. mars starter vårt kurs Å FINNE SIN VEI i Oslo. Kurset er også åpent for folk fra resten av landet da det bare er selve oppstartshelgen som foregår i Oslo. Resten av kurset foregår som nettkurs og med coaching og delingssirkler over nett. Nettkurset inneholder bl.a. flere videoer med Vigdis Garbarek. Les mer på Facebook her: Å finne sin vei – 6 ukers kurs med CBH. Ønsker du å vite mer om kurset eller vil du melde deg på – ta kontakt med Randi Heidetlf. 98451087 eller e-post oslo@coachingbyheart.no.

På tide med totalt ferie fra hverdagslivet for å finne ro og glede? Det er fremdeles plass til noen stykker til på Finding Self-love retreaten på Bali 14.-21. april. Du kan lese mer om retreaten her: Finding Self-love på Bali.

Ny oppstart for coach-utannelsen er i begynnelsen av september 2019.

Hjertelig hilsen
Bjørn Årstad Seyffarth

 

 

 

 

Facebook Comments
Please follow and like us: